optymizm

gaj

zrzucę wam kowadło na pióro
niech atrament krwawą strugą 
zachlapie stan niewzruszonej trwogi


może myśli pierzchną i zostawią 
trochę miejsca na optymizm

 

między niebem a ziemią

między rajem a piekłem

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
gaj
gaj
Wiersz · 15 sierpnia 2014
anonim
  • gaj
    "...między otchłanią
    a niebem..."
    ? :)

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ładny cytat z Szemkela

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • gaj
    Nie wiem Ir.
    Czasami mam wrażenie że ludzie ze swoich lęków czynią podstawę dla swojego życia.
    Może dlatego niewzruszony wydał mi się właściwszym słowem.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ir
    Trochę mi tu nie pasuje "niewzruszona trwoga".
    Może "nieustająca" ?

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • gaj
    Myślę że On też doszukałby się zabawnych podtekstów w tym tekście...;)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    "zrzucę wam kowadło na pióro"


    nawet nie pytaj :-)

    · Zgłoś · 10 lat temu