miasto

Jacek JacoM Michalski

kanał tętnicy pulsuje rytmem

prawdę wypycha do rzeki

łudzi czystością dłoni

dawkuje opium zwracane płucami

wybawia od spokoju

na tyle tylko ile się zmieści

w codzienności

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 15 sierpnia 2014
anonim
  • Jacek JacoM Michalski
    kanał tętnicy pulsuje rytmem
    prawdę wpychając do rzeki
    łudzi czystością dłoni
    dawka opium zwracana płucami
    wybawia od spokoju
    na tyle tylko ile za dużo
    codziennie

    hm...?

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ata
    wygląda na to że "kanał tętnicy" "łudzi czystością dłoni".. ;)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ir
    ...pulsuje...wpycha...łudzi...dawkuje......i zrobiła się monotonna wyliczanka.
    Przyjrzyj się propozycji Mithrila. Warto.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    .......................np

    "kanał tętnicy pulsuje rytmem
    prawdę w(-)pycha(jąc) do rzeki

    łudzi czystością dłoni
    dawk(owane) opium zwracane płucami
    wybawia od spokoju

    na tyle tylko ile się zmie>ści<
    w codzienno>ści

    · Zgłoś · 10 lat temu