OBUDZ SIĘ

Sylwia Aszendorf



OBUDZ SIĘ CZŁOWIEKU
OTWÓRZ WRESZCIE OCZY
SPÓJRZ NA ŚWIAT INACZEJ
Z PERSPEKTYWY PTAKA

ZOBACZ JEGO PIĘKNO
TWÓR DOSKONAŁOŚCI
KTÓRY TY POMAŁU
W SZARY PYŁ OBRACASZ

OBUDZ SIĘ CZŁOWIEKU
ZŁY SEN TRZEBA PRZERWAĆ
NIECH NA ZAWSZE MIŁOŚĆ
ZAGOŚCI W TWYM SERCU

NIE MARTW SIĘ O JUTRO
BO JUTRO TO WIECZNOŚĆ
I BŁĘKITNA WOLNOŚĆ
W ZŁYM ŚNIE UTRACONA

 

Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 20 sierpnia 2014
anonim