szerokiesątwojeplecy

Halina Bilenki

nietrwożne są zamiary moje

a jednak trwogą zaciągają

dopóki co nadrabiam miną

bo inni przecież też udają

 

uczciwe są zamiary moje

chociaż lis czasem uszami strzyga

lecz póki co starania łożę

bo tak jak inni stara ze mnie wyga

 

a dzisiaj ot jak grom jasny z nieba

niczym niewypał mnie na ziemię rzucił

i nawet gdybym się mocno sprężała

zamiar pokoju się tyłem odwrócił

Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 20 sierpnia 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    szkoda że rymowany, ale podobał się

    · Zgłoś · 10 lat