Słodki miodzie spadziowy
Ledwośmy Cię kupili już pół słoja pusta
Masz w sobie zapach lasu, jego aromat
Lekkość i delikatność szumu sosnowych gałęzi
Wypracowany w harmonii
Leczysz w jesienne dni
Zakatarzony nos, gardło, zatoki
O słodki miodzie spadziowy
Będziemy odkrywać Twoje dobrodziejstwa
Nasz przyjacielu
Na chłodne dni
o tym, kto do szkoły lub na śmietnisko historii, a kto na świeżo skoszoną łąkę czytelnicy przesądzą.