Literatura

własny tasiemiec / psy zbrojne (wiersz)

Mi Lo

* 

 

od wieków  kamienie mają duży wpływ na przybyszów  

zwłaszcza te niezbyt szlachetne 

ciskają się bez opamiętania 

 

podobno w wolnych chwilach walczysz o pokój 

ja tylko ze sobą i skoro nie wszyscy są winni 

jest mi wystarczająco bezsennie 

 utrzymując się nad ziemią pozwalasz sobie na zbyt wiele  

może jednak powinienem trzymać się z daleka od morza 

czy można żyć bez naruszania sprawdzonych przykazań 

ciesząc się przytulnym cieniem pod własnym dachem 

patrzę ludziom prosto w oczy 

 

przyjezdni wciskają się pod skórę 

dusząc się we własnym sosie bez przypraw 

ukradkiem modlą się do swoich bogów o zmianę pogody 

 

* 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
gaj
gaj 23 sierpnia 2014, 08:41
"od wieków kamienie mają duży wpływ na przybyszów
zwłaszcza te niezbyt szlachetne
ciskają się bez opamiętania

podobno w wolnych chwilach walczysz o pokój
ja tylko ze sobą i skoro nie wszyscy są winni
jest mi wystarczająco bezsennie

utrzymując się nad ziemią pozwalasz sobie na zbyt wiele

może jednak powinienem trzymać się z daleka od morza
czy można żyć bez naruszania sprawdzonych przykazań
ciesząc się przytulnym cieniem pod własnym dachem
patrzę ludziom prosto w oczy

przyjezdni wciskają się pod skórę
dusząc się we własnym sosie bez przypraw
ukradkiem modlą się do swoich bogów o zmianę pogody "

? :) Ciekawie opowiadasz :)
Mi Lo
Mi Lo 23 sierpnia 2014, 21:58
zainteresował?
cieszę się niezmiernie.
Cyjanek Z.W.C. vel En.El 31 sierpnia 2014, 18:41
Przeczytałem kilka razy i część zrozumiałem nawet :)
przysłano: 21 sierpnia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca