własny tasiemiec / psy zbrojne

Mi Lo

* 

 

od wieków  kamienie mają duży wpływ na przybyszów  

zwłaszcza te niezbyt szlachetne 

ciskają się bez opamiętania 

 

podobno w wolnych chwilach walczysz o pokój 

ja tylko ze sobą i skoro nie wszyscy są winni 

jest mi wystarczająco bezsennie 

 utrzymując się nad ziemią pozwalasz sobie na zbyt wiele  

może jednak powinienem trzymać się z daleka od morza 

czy można żyć bez naruszania sprawdzonych przykazań 

ciesząc się przytulnym cieniem pod własnym dachem 

patrzę ludziom prosto w oczy 

 

przyjezdni wciskają się pod skórę 

dusząc się we własnym sosie bez przypraw 

ukradkiem modlą się do swoich bogów o zmianę pogody 

 

* 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Mi Lo
Mi Lo
Wiersz · 21 sierpnia 2014
anonim
  • Cyjanek Z.W.C. vel En.El
    Przeczytałem kilka razy i część zrozumiałem nawet :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mi Lo
    zainteresował?
    cieszę się niezmiernie.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • gaj
    "od wieków kamienie mają duży wpływ na przybyszów
    zwłaszcza te niezbyt szlachetne
    ciskają się bez opamiętania

    podobno w wolnych chwilach walczysz o pokój
    ja tylko ze sobą i skoro nie wszyscy są winni
    jest mi wystarczająco bezsennie

    utrzymując się nad ziemią pozwalasz sobie na zbyt wiele

    może jednak powinienem trzymać się z daleka od morza
    czy można żyć bez naruszania sprawdzonych przykazań
    ciesząc się przytulnym cieniem pod własnym dachem
    patrzę ludziom prosto w oczy

    przyjezdni wciskają się pod skórę
    dusząc się we własnym sosie bez przypraw
    ukradkiem modlą się do swoich bogów o zmianę pogody "

    ? :) Ciekawie opowiadasz :)

    · Zgłoś · 10 lat temu