Literatura

gorzko (wiersz)

Druid777sg

czy możesz wyobrazić sobie absolutną pustkę
nie ma nic
nie ma wymiaru
odniesienia
przed i po
absolutny brak czegokolwiek
nie ma przestrzeni do przebycia, jakiejkolwiek masy
nie ma nic
czy możesz sobie wyobrazić zupełną nicość
właściwie nawet nie wiadomo jak to nazwać, opisać
słowo "brak" to za wiele, bo nie ma potrzeby czegokolwiek uzupełniać
"nieistnienie" to też za dużo, bo musi być "istnienie", by miało sens


Więc dlaczego mi mówisz, że nie ma Boga.

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Cyjanek Z.W.C. vel En.El 27 sierpnia 2014, 18:17
Moim zdaniem bardzo dobry wiersz.

Pozdrawiam
przysłano: 25 sierpnia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca