dama kier

cliffhanger

 

zaklęta w kamień

poprawiam czerwień marmurowych ust

stoję nad przepaścią swoich dni

oglądam puste dłonie i dziś wiem

kto sieje burzę zbiera wiatr

 

            jak Ikar spadłam dotknąwszy gwiazdki z nieba

spaliło mnie pragnienie miłości

pokonana tonę w oceanie wspomnień

rozgrzeszam i przytulam

dziewczynkę w papierowej zbroi

 

cliffhanger
cliffhanger
Wiersz · 28 sierpnia 2014
anonim
  • cliffhanger
    Jestem egzaltowana, więc cukier jest częścią mnie. Dziękuję za komentarz :-)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    "czerwień marmurowych ust

    przepaścią swoich dni

    sprowadzam deszcz nadziei

    przestworzach dawnych marzeń

    lewituję w niebycie

    pokonana tonę w oceanie wspomnień

    w papierowej zbroi"

    cukier................................w cukrze

    · Zgłoś · 10 lat temu