POLEGLI ZA WOLNOŚĆ

Sylwia Aszendorf



ŻYCIE SCENARIUSZ IM NAPISAŁO
NAWET O ZGODĘ NIE ZAPYTAŁO
CHOĆ MARZENIAMI BYLI KARMIENI
ICH RZECZYWISTOŚĆ W GRUZY ZAMIENIŁ

LECZ GDZIEŚ W ICH SERCACH POMIMO BÓLU
CICHA NADZIEJA WCIĄŻ POZOSTAŁA
ZBRUKANA KRWIĄ Z DUMY ODARTA
OSTATKIEM SIŁ O WOLNOŚĆ WOŁAŁA

JUŻ NIE DLA SIEBIE LECZ DLA NAS WSZYSTKICH
MĘŻNIE GRANICY KRAJU BRONILI
WYSTRZAŁEM Z ARMAT ŚMIERCIĄ NAJBLIŻSZYCH
WIARĄ ZWYCIĘSTWA PROWADZENI

POLEGLI ZA WOLNOŚĆ

 

Oceń ten tekst
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 1 września 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    sam patriotyzm w wierszu to dziś za mało... powiem tak, to jest złe by nie powiedzieć, że tragiczne. bez urazy proszę. Pozdro :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    patetycznych kocopołów ciąg nieustająco dalszy

    · Zgłoś · 10 lat temu