ŻYCIE SCENARIUSZ IM NAPISAŁO
NAWET O ZGODĘ NIE ZAPYTAŁO
CHOĆ MARZENIAMI BYLI KARMIENI
ICH RZECZYWISTOŚĆ W GRUZY ZAMIENIŁ
LECZ GDZIEŚ W ICH SERCACH POMIMO BÓLU
CICHA NADZIEJA WCIĄŻ POZOSTAŁA
ZBRUKANA KRWIĄ Z DUMY ODARTA
OSTATKIEM SIŁ O WOLNOŚĆ WOŁAŁA
JUŻ NIE DLA SIEBIE LECZ DLA NAS WSZYSTKICH
MĘŻNIE GRANICY KRAJU BRONILI
WYSTRZAŁEM Z ARMAT ŚMIERCIĄ NAJBLIŻSZYCH
WIARĄ ZWYCIĘSTWA PROWADZENI
POLEGLI ZA WOLNOŚĆ