kijanki i cynki

Kuba Nowakowski

twoje słowa cyjanki i kminki

pazurki nierozłączki w sercu topione

i sukienki kolorowe jak bajki

a bajki w grochy jak sznury łez

i łydki słońcem pozłocone

a słońca w piersiach rozpuszczone

 

kochałem w tobie tysiąc jeden drobiazgów

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 1 września 2014
anonim
  • Mithril
    euforyczny podlir

    ja po lekturze........................raczej nie

    (dzisiaj)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Abi-syn
    nie wiem, pod którym mam wyrazić słowo komentarza, najlepiej pod oboma taką właśnie notatką:

    wkleiłeś dwukrotnie skądinąd fajny tekst

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    O miłości jak się domyślam, z nutką goryczy. Trafnie dobrane metafory. Na plus

    · Zgłoś · 10 lat