Literatura

kleszcz na gałęzi (wiersz)

Cyjanek Z.W.C. vel En.El


Wszystko skończyłoby się dawno temu
gdyby kleszcz spadł komuś na plecy albo
przynajmniej do kieszeni czy do buta

 

jednak ten kleszcz bał się ryzyka że może trafić
nie tam gdzie powinien i co by się wtedy stało
siostra matka wujek tata darli by łacha albo co gorsza
tata wyjąłby pas o ile byłoby na kogo wyjąć bo
przecież tam na dole czyha zło i ludzie którzy dupczą
wszytko co chcą a on sam nie był pewny czy to tylko mit

 

kiedy skakał miał usta pełne herbatki malinowej firmy
Harbapul i ciśnienie wysokie jak na kleszcza w tym
wieku o tej wadze a jeśli chodzi o sam lot był silny
wiatr co to sprawiło że kleszcz wylądował w kałuży

 

nie będąc pewien czy umie pływać poszedł na dno
wierząc że ktoś stanie tu nagą stopą tymczasem do
kałuży wpadł patyk co nie miało związku z całą historią

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kopia cesarza internetu 4 września 2014, 14:45
Uwaga na kleszcze, nie ma żartów!
przysłano: 3 września 2014 (historia)

Inne teksty autora

Sam do siebie
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Normalność
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Muchy
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Dzień dobry
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Poezja
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Schizofrenia
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Nauczyciel Tańca v 2.0
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca