Literatura

Płatki "Białej Róży" (wiersz)

Druid777sg

Byli naprawdę dzielni
Toksyczne społeczeństwo nie zatruło ich miłością własną
Wystawili mu recepty
Zbyt wcześnie

Byli naprawdę dzielni płynąc oceanem na małej szalupie
Którą sklecili naiwnie dziecinnie szczerze
Nie na sztorm ta łupina
Za mała

Kiedy zrozumieli że płatki róży niesione wichrem
Nie mogą pokonać pięści krzyku karabinu
Rozrzucili je na najwyższym korytarzu
Już pogodzeni

                           ze śmiercią


Byli naprawdę dzielni
Kiedy u progu życia dojrzeli do mądrości kolejnych pokoleń
Zanim minęła noc i rozwiała się mgła
Tak wcześnie


To ziarenko w trybach straszliwej machiny
Starte na proch użyźniło umysły serca dłonie
W półwiekowej ciszy po burzy
Tak późno

                            dla życia

 


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 4 września 2014, 15:17
a tu bez zmian
jak zwykle idzie ci świetnie
Mithril
Mithril 4 września 2014, 18:23
...gigadyrdymały
kopia cesarza internetu 4 września 2014, 20:54
głębsze myśli...
przysłano: 4 września 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca