Literatura

czy potrafię (wiersz)

gaj

 

ktoś powiedział powiedz coś zwyczajnie 
o czym tam stoi ona z dłonią na kieliszku
też zwyczajnie spogląda na ślad ust
niezwykłe oczy


gdyby ten jej smutek  w czerwonym winie
poczuciem winy (cierpki bogaty bukiet)
więc gdyby
na dnie mój smutek spotkał jej uśmiech

 

za oknem wrzesień

 

drzewa są takie stałe nawet bez liści
ale to wkrótce

 

spoglądam na pusty kieliszek

 

już tylko sen o niej welonem na wietrze
ale to później

 

teraz szukam zwyczajnych słów pijanych krwią


 

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 września 2014, 21:06
"za oknem wrzesień

drzewa są takie stałe nawet bez liści
ale to wkrótce"

tyle tylko...............................przyswajam
Mi Lo
Mi Lo 11 września 2014, 21:42
są pomysły i jest potrzeba przeredagowania
:-) do roboty
gaj
gaj 13 września 2014, 21:33
nie bardzo wiem co mógłbym jeszcze zrobić po za dopisaniem na końcu
...........i nie znajduję
:)
przysłano: 10 września 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca