Literatura

zwierciadło Królowej Śniegu (wiersz)

Szluger

ja
Królowa Śniegu
niezdolna do uczuć wyższych
rozbiłam swoje zwierciadło
z pełną premedytacją

ktoś kiedyś
zamroził mi
duszę
zamienił ogień w szkło
zaklął ciepło w kryształ

dzisiaj
nie zaboli mnie
obojętność
to tylko
dodatkowe kilka stopni mrozu

już nie kocham
nie mogę
nie umiem
nie potrafię

( na białym śniegu krople tętniczej krwi...to Kai i Gerda popełnili samobójstwo)

słaby 14 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 września 2001

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
dual
getsemani
*
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca