GRZYBOBRANIE

Sylwia Aszendorf



GRZYBOBRANIA NADSZEDŁ CZAS
A WIĘC PÓJDZMY WSZYSCY W LAS
GDZIE NATURA W SWEJ HOJNOŚCI
OBDARUJE WSZYSTKICH GOŚCI

PAMIĘTAJMY O ZASADACH
BY NATURY NIE URAZIĆ
W ZAMIAN KOZLAK LUB PRAWDZIWEK
DO KOSZYKA TWEGO TRAFI

MAŚLAKAMI POCZĘSTUJE
KUREK GĄSEK NIE ŻAŁUJE
PODGRZYBKAMI SYPNIE SZCZERZE
BOROWIKIEM W DOBREJ WIERZE

ŻE JEJ GOŚCIE PRZED ZBIERANIEM
Z ZASADAMI ZAPOZNALI

 

Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 11 września 2014
anonim