chytrusynielisy...

Halina Bilenki

jest jak jest i

nigdy inaczej nie było

 

a jednak bywało pogodniej

bez żadnych mądrości

zbawiennych

 

i  szale bez nadwag

zachłannych lubieżnie

wzajemnie kołysząc

o gram zbytni się

nie rozbijały

 

 

jest jak jest a

mogłoby być inaczej

Oceń ten tekst
Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 12 września 2014
anonim