Hymn na koniec XXI wieku, kiedy zstąpił nowy bóg

Druid777sg


na boga naszego cyfrowego
internetu modlitwy co rano
sławią świetliste strony
pełne zdarzeń myśli obrazów
ze wszystkich zakątków

o boże czterech stron świata
podziemi ziemi wód i nieba
mądrości bez granic potęgo
niewysławiona dobroci dni i nocy
pocieszycielu starych i młodych kobiet
odnowicielu samotnych i strapionych
dajesz miliony nabijasz kabzę
łączysz narody dajesz opinię
jesteś chlebem powszednim
kołaczem świątecznym
muzyką wszelką i wszelkim słowem

zstąpiłeś i postrzegliśmy nowy świat
oddani tobie porzuciliśmy padół
twa moc jedności dała nam niebo
maile twoi aniołowie
przenoszą nasze myśli i uczucia
do wszystkich zakątków istnienia

Kliknijmy przed tobą dwa razy Enterem
twoim Archaniołem, niech zawsze Caps Lock
sławi twoje imię, Alt da znak
niech nieskończony Windows ma nas w opiece

Esc

 

Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 13 września 2014
anonim
  • Mithril
    ...wtórne kocopoły

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    pitu pitu spod sufitu

    · Zgłoś · 10 lat
  • Abi-syn
    pomyliłeś nazwy dla gatunków literackich, skoro nie odróżniasz hymnu od modlitwy - "wierzę w Boga ...", skoro kanon - credo, mieszasz z ze swoją "radosną", tfu`rczością, nie, Druid, czytam Twoje teksty odkąd się tu reanimowałem, tego się nie da czytać, a masz tego sporo, co gorsze nie dostrzegasz tego i wklejasz dalej, zaufaj, nie rób tego, będziesz tylko coraz większym fustratem.

    · Zgłoś · 10 lat