Chłód

Cyjanek Z.W.C. vel En.El

 

kiedy następnym razem zamkniesz książkę
sprawdź proszę
czy nie ma mnie między stronami

 

bo widzisz czasem bywa tak
że zgaśnie światło
i zaraz potem nastaje chłód okropny

 

i cały pokój
cały dom
przechodzą dreszcze
od których można dojrzeć i zrozumieć
czego się nie rozumiało

 

tymczasem ja
między tobą a papierem
stanę się tylko czystą informacją
przekazywaną bez słów i bez miłości

 

dlatego sprawdź proszę
czy nie siedzę na brzegu okładki
tylko tyle dla mnie zrób

 

Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Wiersz · 15 września 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Fajny tekst, podoba się

    · Zgłoś · 10 lat