mapa kurzego serca

Cyjanek Z.W.C. vel En.El

 

kiedy relatywizuję przerzucanie siana
jego spectrum decentralizuje się
i skupia na różnych aspektach wiejskiej zagrody

 

pod presją świńskich marzeń
obligatoryjnych scen gromadzenia pokarmu
życie staje się wartością wirtualną

 

ogniskują się surrealistyczne wizje dystopii zagrody
ale to przez atomy
jesteśmy puści w środku
po prostu coś się kręci a kiedy przestanie
owce i owieczki
staną się przestrzenią pomiędzy cząstkami
a wilk poczuje głód w żołądku
i tak nastąpi dematerializacja tego co kiedyś
nazywaliśmy pokarmem
a uczucia
staną się kuleczkami których nikt nie da rady pogryźć

ani tym bardziej przełknąć

 

Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Wiersz · 16 września 2014
anonim
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    ciekawe, aczkolwiek nagromadzenie terminów naukowych, sprawia, że wiersz w swoim początku jest przyciężkawy.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ir
    - decentralizuje się
    - życie staje się
    - ogniskują się
    - coś się kręci
    - staną się przestrzenią
    - staną się kuleczkami

    ...się, się, się...

    Do tego:
    relatywizuję spektrum decentralizuje się na aspektach obligatoryjnych scen
    ogniskują się surrealistyczne wizje dystopii .....i wychodzi intelektualny bełkocik.
    A mogło być całkiem ciekawie bez tych "naukowości".

    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 10 lat
  • kopia cesarza  internetu
    cóż za pompastyka..

    · Zgłoś · 10 lat
  • Cyjanek Z.W.C. vel En.El
    Experymentuje sobie ze słowem po prostu, piszę coś, i patrzę jaka jest reakcja.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Cyjanek Z.W.C. vel En.El
    poza tym, bez przesady, wszystko jest w języku polskim.

    · Zgłoś · 10 lat