Za lustrem

Druid777sg

Zauważyłem wczoraj że się postarzałem
Stałem przed lustrem goliłem zarost
Widziałem kogoś starszego
Niż ja
Zacząłem szukać jakiegoś kremu
Umyłem zęby dwa razy
Wziąłem tonik żel do włosów
Ale ciągle w lustrze widziałem faceta około trzydziestki
Ze znerwicowanym wyrazem twarzy
Robiącego grymasy
Z poszarzałą od fajek twarzą
Zbyt szczupłą
Zbyt ostrą
Czy to ja
Stanąłem przed drugim lustrem
Z pewnej odległości to byłem prawie ja
Ale im bliżej podchodziłem tym stawałem się
Kimś innym
Bardzo się przestraszyłem
Zacząłem przyglądać się moim znajomym
Zacząłem widzieć że czas też ich nie oszczędza
Że też są mniej lub bardziej
Starsi niż byli wczoraj
Przed dniem w którym zauważyłem
Że się starzeję
A przecież w środku a przecież ja
Jestem chyba taki sam
Jak wtedy gdy niczego mi nie było trzeba
By w lustrze zawsze widzieć
Siebie

 

 

1999, ;)

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 23 września 2014
anonim
  • Mithril
    "Druid777sg godzinę temu
    Panie Mithril i Mi Lo - przeczytałem sobie wszystko, co Wasze w necie, wy to oboje macie tupet...Radzę, po prostu nie czytajcie, nie komentujcie, nie oceniajcie - żadnej straty nie będzie, ani dla mnie, ani dla was, ani dla nikogo ;)
    Życzę obu panom dużo zdrowia!"


    i pewnie szybko ci to poszło, to w "necie" - nie zdziwiłbym się gdybyś internet miał
    na dyskietce

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Kiepski tekst, nawet nie wiem czy zasługuję na kategorię "wiersz". Nie tym razem

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Druid777sg
    Panie Mithril i Mi Lo - przeczytałem sobie wszystko, co Wasze w necie, wy to oboje macie tupet...Radzę, po prostu nie czytajcie, nie komentujcie, nie oceniajcie - żadnej straty nie będzie, ani dla mnie, ani dla was, ani dla nikogo ;)
    Życzę obu panom dużo zdrowia!

    Panie Cyjanek Z.W.C. vel En.El - też lubię ten tekst.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Cyjanek Z.W.C. vel En.El
    Fatalne pod względem warsztatu, treść też fatalna, ale czyta się przyjemnie,

    dzięki,
    pzdr

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mi Lo
    Że też Ci się Mithril jeszcze chce. Przecież on zamiast wziąć się za lekturę, naukę, czy coś równie pożytecznego będzie łaził i odwecikami się zajmował.
    Bo to jest: "ja i siebie"

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    "Zauważyłem
    postarzałem
    Stałem
    goliłem
    Widziałem
    Zacząłem
    Umyłem
    Wziąłem
    widziałem
    Stanąłem
    byłem
    podchodziłem
    stawałem
    przestraszyłem
    Zacząłem
    Zacząłem
    zauważyłem"


    w urobku tradycyjnych kocopołów

    · Zgłoś · 10 lat temu