a co, czy ja ciebie
nie kocham, albo
kocham mniej niż
ty kochasz mnie.
owszem, nie robimy
wszystkiego, co
powinniśmy, a nawet,
co wypadałoby,
ale, czy musimy
czy nie wystarczy
nam to, co mamy,
nawet jeśli wiadomo,
że nie wystarcza.
a musi wystarczyć
na rok albo i pół roku,
tak do wiosny i tak
do wiosny, bo choćby
nawet w jesieni