KRYSZTAŁOWE WYMIARY

Halina Bilenki

nie mnie jest dzisiaj marzyć

że serce mocniej zabije

 

(to nie z przyczyny czasu)

 

nie mnie jest starań dokładać

i martwić NIEefektami

 

oddaję prym wodzenia

na korzyść twej zaradności

 

 

sukienkę dopasowaną

zakładam z namaszczeniem

usta kolorem wzmacniając

 

spoglądnę w lustro z uwagą

zadowolenia szukając...

Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 28 września 2014
anonim