BILET BEZ POWROTU

Sylwia Aszendorf



CIĄGŁĄ PODRÓŻĄ
JEST NASZE ŻYCIE
NIE ZNAMY STACJI
ANI KIERUNKU
CZASAMI JACHTEM
NA PEŁNYM MORZU
LUB DRUGĄ KLASĄ
BEZ BILETU

JAK PORY ROKU
KOLORY ZMIENIA
A RAZEM Z NIMI
NASZE PRAGNIENIA
ZIMĄ PRZYCUPNIE
GDZIEŚ PRZY KOMINKU
LATEM NA ŁĄCE 
KACZEŃCE ZBIERA

I CHOĆ KAŻDEMU
INNY SCENARIUSZ
NAPISZE WEDŁUG
SWEGO UZNANIA
JEDNO JEST PEWNE
I SPRAWIEDLIWE
WSZYSTKIM NAM KUPI
BILET BEZ POWROTU.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 1 października 2014
anonim