„Dla Mamy”
Moja mamo najkochańsza,
wiem że jestem tak daleko,
poza wielką górą,rzeką.
Teraz chciałbym ci powiedzieć,
jak ja bardzo kocham ciebie.
W Dniu Urodzin twych ma mamo,
chciałbym złożyć ci życzenia
Zdrowia,Szczęścia Pomyśności
oraz marzeń twych spełnienia.
Wiem,niedobrym synem byłem
i psociłem i paliłem i kopałem
i szarpałem i czasami oberwałem.
Szczyt wszystkiego była wódka,
no wiesz jaka, ta„Wiśniówka”,
ta od Ojca, ta z kredensu
którą razem z Fredkiem piłem,
i po której też żygałem
i trzy dni też chorowałem.
Teraz wiem moja Mamo
ile z tobą szczęścia miałem,
teraz wiem że cię zawsze,
zawsze,zawsze kochałem.
"i po której też żygałem" - popraw orta - rzygałem