„Ból Serca”
Jak mnie serce bardzo boli
gdy pomyślę o ludzkiej niedoli,
o tych wszystkich co szczęścia
nie mają,co z swym życiem
rady sobie nie dają.
Tyle nieszczęść jest na świecie,
tyle troski i kłopotów,
co tu zrobić ? żeby ulżyć,
aby na tej drodze życia
nie leżały kłody.