„Czemu ja”
Czemu ja jestem ja,
czemu z oczu płynie łza,
czemu smutek serce rozrywa,
czemu przychodzi ta smutna chwila.
Czemu życie takie
skomplikowane musi być
i wyciska jak cebula
nasze gorzkie łzy.
Czemu nie możemy
być jak małe dzieci,
brać te życie tak jak leci.