Z wielkich rzeczy

abojawiem

Z wielkich rzeczy,

a właściwie do wielkich rzeczy,

to zawsze mi kopa brakowało

wielkiego, porządnego, dobrego.

A co do czego się odnosi,

to nie trzeba być kopniętym,

żeby wiedzieć co. Co nie znaczy,

że do wielkich rzeczy

nie wystarczy kop mały.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 8 października 2014