Literatura

Głupich już nie uświadczy (wiersz)

abojawiem

Największa uprzejmość

to jeszcze nie,

nawet najmniejsze

kompetencje.

Chociaż kto to wie,

czy to właśnie  

największa uprzejmość

nie jest największą,

a nawet jedyną

kompetencją.

Tym bardziej, że gdzie

by to nie było,

to jest tu, jak i tam,

gdzie wszyscy już,

to ci sami

mądrzy i najmądrzejsi.


przysłano: 8 pazdziernika 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca