piękna kobieta

Cyjanek Z.W.C. vel En.El


zapomnieć momentów w których przebiega mi przed nosem
nie potrafię
nie chcę
a może po prostu ta zabawa w chowanego ma swój urok
troszkę jak za dawnych czasów
z tym że bez podrapanych kolan
obitych ramion

 

w moich wyobrażeniach widzę jak siada na krześle
zakłada ręce za kolano
i recytuje mi wszystkich klasyków których nie pamiętam
a potem wstaje
i zbliża się do mnie powolnym krokiem

 

taka kobieta powinna być z piasku
bo my poeci
pragniemy wkładać w nią ręce
a małe dzieci chcą lepić zamki
i biegać między jej kolanami krzycząc
Viva La Poesia

 

tak
to prawda że piękne kobiety są nieśmiertelne
jak konary drzew pełne ptaków
paczka zapałek
pierwszy pocałunek

 

Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Wiersz · 10 października 2014
anonim