jedyny w swoim rodzaju
a jakże pospolity
nikt obrazowo tak
nie maluje jak on
słowami
ubezwłasnowolniony
z racji strapionej duszy
rozbiera się do naga
byleby ujawnić to co
się ukrywa zdziwionemu
światu...
jedyny w swoim rodzaju
a jakże pospolity