Literatura

Żywe Szkło (wiersz)

Tomasz Ronman

Lubię przeglądać się w świetle nożyc,
noży, przedmiotów ostrych które zawsze
skutecznie wcinały się w tkankę.
Całujemy się, kochamy się przy świetle noży.
Tymczasem światło wędruje,
między kieliszkami z sherry, a czarnoskórym
okularnikiem Jerrym, do naszego pokoju.
Miłość jeszcze nigdy tak nie smakowała.
Jej otwarte usta i czarne wino. Komar
pożerany przez puszystego pająka.
Coraz cieplej, zimno. I światło noży
które wbija się w bezbronną tkankę

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 11 pazdziernika 2014, 19:19
...syndrom elmeka?
przysłano: 11 pazdziernika 2014 (historia)

Inne teksty autora

Aretologia
Tomasz Ronman
Antriebs 2.0
Tomasz Ronman
Antriebs
Tomasz Ronman
Prolog
Tomasz Ronman
Prolog
Tomasz Ronman
Braterstwo owiec
Tomasz Ronman
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca