nie do czekanie

Grzesiek z nick-ąd

kiedyś miną blaski i cienie

za bogatych uznają się biedni

będziesz moim świata spełnieniem

najsmaczniejszym chlebem powszednim

 

wytłumaczysz wnukom przerwrotnie

moje wiersze i ich niewydanie

będziesz moją wodą i ogniem

najprawdziwszym życie kochaniem

 

kiedyś siądę dziadkiem przy piecu

z czystą wiarą w boga człowieka

chociaż śmierci nie da się przeczuć

można na nią cudownie nie czekać

 

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 12 października 2014
anonim