Literatura

Nie zrozumiesz (wiersz)

Tomasz Ronman

  1. Ponownie jest szarpanina,
    tęgie psy osiedla gryzą w brzuch kota osiedla.
    Krwi nie było, jest zbyt cenna.
    Ogromne pięści, oczy szczerbatych blondynek,
    brunetki z wąsem - szesnastoletnie modelki
    z brzuchami w trzecim miesiącu ciąży,
    żyjące w piwnicy pod kamienicą.
    Chwila na wyniesienie śmieci.
    Upór matki, by dzgać nożem jak najlepiej
    w obronie nieskazitelnego dziecka , BMW
    pędzące w bezdomnego brodacza, dresy i
    zimowe rękawiczki, biegnące do domu na gorące mleko.
    Niezrozumiesz, że oni mają własną planetę
    której orbita nie wychyla się za daleko.
                       

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 12 pazdziernika 2014 (historia)

Inne teksty autora

Aretologia
Tomasz Ronman
Antriebs 2.0
Tomasz Ronman
Antriebs
Tomasz Ronman
Prolog
Tomasz Ronman
Prolog
Tomasz Ronman
Braterstwo owiec
Tomasz Ronman
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca