EURopa

Halina Bilenki

raczę nadmienić

uwagę straconą

w poglądzie życia

codziennego

 

jak piję kawę

czarną czy z mlekiem

z cukrem bez cukru

z kożuszkiem

 

do tego

bo...

 

moja mama

mi opowiadała

jakie to życie

przed-wojenne

było

 

sklepy bogate

pełne piekarnie

i...

 

rozkosz kawy

z kożuszkiem

 

normalne to było

a

pachnie przepychem

i delektowaniem...

 

 

raczę nadmienić

od jutra z zaraniem

uwagę w poglądzie

na życie wniosę

o kawę z kożuszkiem

poproszę śmiało

Oceń ten tekst
Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 13 października 2014
anonim