raczę nadmienić
uwagę straconą
w poglądzie życia
codziennego
jak piję kawę
czarną czy z mlekiem
z cukrem bez cukru
z kożuszkiem
do tego
bo...
moja mama
mi opowiadała
jakie to życie
przed-wojenne
było
sklepy bogate
pełne piekarnie
i...
rozkosz kawy
z kożuszkiem
normalne to było
a
pachnie przepychem
i delektowaniem...
raczę nadmienić
od jutra z zaraniem
uwagę w poglądzie
na życie wniosę
o kawę z kożuszkiem
poproszę śmiało