nic się nie stało

varzyvo

w przyrodzie nic nie zginęło

słońce wzeszło i zaszło, a pomiędzy

chmurami jaśniało tutaj

mżył deszcz, a tam nie

ludzie otwierali drzwi biur i zamykali

się w domach popołudniu

według zasad gry na kulistej planszy

nie zgubiły pionki żadnej z chwil

zarachowanych w szufladach na dziś

weszliśmy w taki schemat, że wszystko

dzieje się jak trzeba, kiedy ten spokój

krzyczy, że cię nie ma

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
varzyvo
varzyvo
Wiersz · 16 października 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ja nie wierzę w "kobiece" i "męskie" wpisy, ten jest po prostu mocno intuicyjny, jak dla mnie. Intuicja w poezji jest rzeczą wartościową.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mi Lo
    sympatyczny, bardzo kobiecy wpis. czy to dobrze, czy źle? decyzję zostawię innym Czytelnikom.

    · Zgłoś · 9 lat temu