".. a ludzie z żelaza"

Cyjanek Z.W.C. vel En.El

wie
że większe okręty taranują mniejsze statki
lecz tu na pełnym morzu
każdy może urosnąć do miana
niezatapialnego

 

wyspa ze skarbami
czeka jedynie na tych którzy żagle rozpięli na własnych
ramionach a wiatr
sprzyja znającym pogodę

 

bez pytań o to czy dzień zachodzi według
jakichś reguł czy może
sami wybieramy prawidła abordażu rozumie że

 

teraz jest najlepszy czas na sen

 

bo kiedy na wodach nie ma śladu innych
pozostają już tylko ślady w duszy
po suchej ciepłej ziemi

 

Oceń ten tekst
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Wiersz · 22 października 2014
anonim
  • Mi Lo
    moją opinię znasz. po prostu dobrze rokuje. nie bój się skreślać i przestawiać

    · Zgłoś · 9 lat temu