wie
że większe okręty taranują mniejsze statki
lecz tu na pełnym morzu
każdy może urosnąć do miana
niezatapialnego
wyspa ze skarbami
czeka jedynie na tych którzy żagle rozpięli na własnych
ramionach a wiatr
sprzyja znającym pogodę
bez pytań o to czy dzień zachodzi według
jakichś reguł czy może
sami wybieramy prawidła abordażu rozumie że
teraz jest najlepszy czas na sen
bo kiedy na wodach nie ma śladu innych
pozostają już tylko ślady w duszy
po suchej ciepłej ziemi