widzę tych natchnionych
pełnych boga w ustach
ale ich komunia
to obciąganie pały
gdzie uciec od mądrych
i mądrzejszych
od tak światłych
że zaślepionych
wszyscy jesteśmy
pierdolnięci
to szaleństwo bez nazwy
nie ustrzegliśmy
krojenia chleba
dzieląc się obłudą jak
opłatkiem