Literatura

Braterstwo owiec (wiersz)

Tomasz Ronman

 

Zaczynaliśmy sobie jeździć czołgami
po twarzy, on: ośmioletni pułkownik i
ja: dziesięcioletni szeregowy.

 

Wojna toczyła

się wszędzie: szafki, półki, wanna,

akwarium -

 

On przykładał mi bagnet do skroni

i naciskał spust, i później kiedy
ja  przykładałem i naciskałem
stawał się senny i zimny.

 

Uczyłem go co 

powinien czuć gdy kulka przejdzie
przez mózg. Nigdy tego nie
zrozumiał.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 pazdziernika 2014 (historia)

Inne teksty autora

Aretologia
Tomasz Ronman
Antriebs 2.0
Tomasz Ronman
Antriebs
Tomasz Ronman
Prolog
Tomasz Ronman
Prolog
Tomasz Ronman
Them and Us
Tomasz Ronman
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca