...

Bartosz Mikołaj

Panie mój

który nawracasz i zawstydzasz

(mnie czyli kogo?)

Wstyd zamieszkał we mnie 

odkąd odkryłem że jesteś naprawdę

Od zawsze słyszałem o Tobie

lecz nie miałem Ciebie na uwadze

Teraz

wolę cierpieć z Tobą niż jechać na wakacje

Wolę cierpieć z Tobą niż pić wino - jedno za drugim

Wolę cierpieć niż myśleć

że i tak mi wybaczysz

 

 

 

Bartosz Mikołaj
Bartosz Mikołaj
Wiersz · 30 października 2014
anonim