niedopasowanie

Magdalena Żebrowska

ludzie są brzydcy gdy patrzysz na nich z boku

-niczym nie różnią się od mrówek

 

gdy miałam pięć lat przypadkowo odcięłam mrówce głowę

(wiaderkiem)

 

patrzałam jak jej bezgłowy tułów powstał

 

 i chodził

 

                                   …to w prawo

to w lewo…

 

 

poszukując brakującej części

 

…a ona leżała i chciała jakby skakać-

 ale nie miała nóg

 

padam twarzą na ziemię

 

zmieszajcie mnie z błotem

 

mrówka albinos w roju żywotności

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Magdalena Żebrowska
Magdalena Żebrowska
Wiersz · 2 listopada 2014
anonim
  • Kacper Machowski
    Hmm nie wiem czy patrzałam to specjalny zabieg, czy po prostu błąd ...generalnie bardzo inspirujący :)

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mithril
    ...etam

    adolescencyjna gadanina

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mi Lo
    Wielokropki... zbędne.
    Liryki brak.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Magdalena Żebrowska
    Cieszę się że cokolwiek pozytywnego dostrzegłeś w tym wierszu, dopiero zaczynam pisac, jestem otwarta na wszelką krytykę ;)

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Z jednej strony coś tu jest, w tym tekście... Takie twórczo dzikie, pierwotne sięgające do podstawowych odczuć, ale jest potwornie zakopane w niewysłowieniu.

    · Zgłoś · 9 lat temu