Przeprowadziliśmy bardzo dużo złych
eksperymentów, zakopaliśmy za dużo
zbyt dobrych ludzi. Za bardzo krzyczymy.
Idziemy w stronę
przeciwną do wskazówek zegara.
Natura jest wskazówką zegara?
Dzicz, instynkt, ego, libido?
To wszystko trafił szlag: poeci się sypią,
naukowcy się sypią.
Zostaje nam kamień i patyk.
Odgrzeb więc patykiem, to wszystko
co zaspało w pieleszach.
Dzięki,