Przyznaję

Konrad Koper

Przyznaję :

słońcu jasność,

roślinom witalność,

szczęśliwym wesołość,

zuchom śmiałość,

naukowcom światłość,

wieżowcom wysokość,

morzu morskość…

 

Przyczyna jest wraz ze skutkiem.

Dziś nie przysięgły się ze smutkiem.

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 4 listopada 2014
anonim