Czerwone usta czerwonych flag

Paweł Lewandowski

zsynchronizowaliśmy się

nasz czas oddychania

odliczaniem pocałunków

 

flagowanie w kolorze czerwieni

podczas bitwy o przetrwanie

kwiatów różanych

 

nie patrzymy czy ktoś inny akurat nosi je w kieszeni

bo w kalendarzu istotne są tylko dni kolejnych spotkań

rezygnacja ze sprinterskich myśli

w pamięci pozostają te o intensywności spaceru

 

przeciwko sztormom posiadamy dwa słowa

o zapachu zefiru

słońce na Twoich włosach

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 5 listopada 2014
anonim
  • Paweł Lewandowski
    mefisto to napisz lepszy

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    raczej rozsynchrowaliśmy
    wiersz też jest rozsynchronizowany

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mi Lo
    awatar cienki
    za to tekst jak ta lala.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mithril
    ...no proszę :-)
    optowałbym jednak przy całościowej minuskule bez akcentowania zaimka

    · Zgłoś · 9 lat temu