Tylko dla Ciebie w ten sposób odpowiadam (listopadowo)

Paweł Lewandowski

dotykam Twoich włosów gładkość

mrowienie palców przypomina mi

o właściwym kierunku ku miejscu

w którym razem ciepło się ubierzemy

 

a obszar objęty zimnymi prądami

posiada solidne ogrodzenie

budowane porcjami

byliśmy zachłannie nadjedzonym deserem

 

ale tylko w warunkach gdzie wyrósł

nie pytam jak się czujesz

wiem to z Twoich oczu

 

promieniują upałem bezpieczeństwa

bezdeszczowym listopadem

 

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 12 listopada 2014
anonim
  • Paweł Lewandowski
    Dla Orianki

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Rosnące uczucie wyraziło się marnym wierszem. Próbować, próbować, próbować aż się uda opisać.

    · Zgłoś · 10 lat