Zabawa egzystencjalna

Konrad Koper

 

Przytłaczały nas pytania,

 

lecz uwolniliśmy się z ich pętli

i zaczęliśmy tańczyć w rytm szaleńczej muzyki świata.

 

Upiliśmy się życiem,

skosztowaliśmy lekkomyślności

i nasz chód stał się chwiejny.

 

Nasze dusze stanęły na parkiecie wolne.

 

Niestety wkrótce musimy skończyć zabawę.

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 15 listopada 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Jak to się stało, że taki wiersz przeszedł bez echa? Jak dla mnie majstersztyk.

    · Zgłoś · 9 lat