MIŁOŚĆ JEST CIERPLIWA

Sylwia Aszendorf

JEŚLI KTOŚ CIĘ SKRZYWDZI
CZY TO CZYNEM CZY SŁOWEM
POMYŚL JAKA JEST PRZYCZYNA
BO NIC W TYM ŻYCIU NIE DZIEJE SIĘ
BEZ POWODU

RÓŻNE CHARAKTERY MAJĄ LUDZIE
RÓŻNE OCZEKIWANIA I PRAGNIENIA
ZATRZYMAJ SIĘ I PRZEMYŚL
DAJ CZAS CZASOWI
ZAWSZE MOŻNA ODEJŚĆ

OD PROBLEMÓW SIĘ NIE UCIEKA
CHOCIAŻ ŻYCIE RZUCA KŁODY POD NOGI
TY SPOJRZYJ Z UŚMIECHEM W LUSTRO
I DO SIEBIE POWIEDZ
DAM RADĘ !

BO MIŁOŚĆ JEST CIERPLIWA.

Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 15 listopada 2014
anonim